Purjehdusretki - kesä 2017

Eikö löydy kesän rientoihin tekemistä? -eikö aika riitä pidemmälle matkalle? -tai haluaisitko muuten vaan lähteä pariksi päiväksi purjeveneellä vesille? Tähän lystiin et tarvitse mitään aiempaa kokemusta purjehtimisesta eikä veneilystä lainkaan.
Tarjolla olisi kolmen päivän reissu, purjehdus Helsingistä (Kipparilahdesta) Stora Svartölle jossa vieteään kaksi yötä ja sitten purjehdus takaisin. Jos ei tuule niin ajetaan moottorilla kunnes voi taas nostaa purjeet ylös. Matka kestää noin 5 tuntia riippuen säästä ja kuin ollaan tultu maihin niin tehdään ruokaa. Stora Svartöllä on muutama grillikatosta, pari grillipaikkaa ilman katosta sekä vessa. Oman kokemuksen perusteella sanoisin että tämä on yksi parhaimmista paikoista johon pääsee veneellä vieläkin näin lyhyessä ajassa.


Matkakohde - Stora Svartö

Helsingin kaupungin omistama vierasvenesatama josta löytyy käymälä ja grillikatos. Matka kestää 4-7tuntia riippuen säästä.
Matka kestää 2 yötä / 3 päivää.


Lähdöt
Varattavissa olevat viikonloput (perjanta - sunnuntai).
12-14.5 2-4.6 30.6-2.7
19-21.5 9-11.6 7-9.7
26-28.5 16-18.6 14-16.7
21-23.7
Vene lähtee satamasta siinä lounasaikaan perjantaina ja tullaan takaisin kotisatamaan sunnuntaina jossain vaiheessa iltapäivällä riippuen aamun hitaudesta ja säästä.


Tietoa veneestä ja kapteenista
Veneeseen mahtuu kuskin lisäksi kaksi muuta. Kuski on iloinen, puhelias, avulias ja jos haluat oppia purjehduksen perusasiat niin sekin varmaan onnistuu. Kuski kommunikoi sekä suomeksi och på svenska...and if needed then in English too. Kuskin mielestä on ihan ok juoda mutta kuski ei jaksa katsella mitään sellaisia jotka ovat kovasti humppelissa eikä kovaäänisiäkään.

Veneestä löytyy pelastusliivit, liesi, USB-laturi (joka toimii aurinkokennoilla eli silloin kuin aurinko paistaa), nukkumapaikat, kelluntahaalarit jotka voi vetää ylleen jos on kylmä ja vielä tämän lisäksi veneeltä myöskin löytyy rento fiilis ja mukava meininki. Veneestä löytyy myöskin juomavettä jonka pitäisi riittää sekä varusteet ruoan laittoa varten. Ruoasta sovitaan erikseen mutta lähtökohtaisesti jokainen ottaa omat eväät mukaan.

Vene: "Rock 20"
Pituus: 7.3m
Leveys: 2.25m
Masto: 9.2m
Paino: ~1400kg